Ideathon: Best For Wind’da Öğrencilerimizin Başarısı !

Endüstriyel Tasarım ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinin işbirliğinin yansıması olarak bir başarıyı duyurmak istiyoruz.

İYTE Endüstriyel Tasarım bölümü 4. sınıf öğrencimiz Buse Bayar ve İYTE Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerimizden Emre Karaduman, Cüneyd Çelik, Kerem Şenyurt ve Matin Huseynzade ekip olarak ‘Teknopark İzmir, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Enerji Sanayicileri & İş İnsanları Derneği – ENSİA iş birliğinde düzenlenen “Best For Wind” Rüzgar Enerjisi Ideathonu’na katıldılar. Projeleri, yarı batık deniz üstü türbinlerinin yapay zeka desteğiyle hareketli zincirlerle dengesini sağlayacak inovatif bir sistem geliştirmekti. Bu sistem, rüzgar enerjisi alanında sürdürülebilir ve verimli çözümler sunmayı hedefliyor. ‘EkoWinds’ ekibi olarak öğrencilerimiz 2. oldular ve 20.000 tl ödül kazandılar. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.